ROCT

Autentificare | Cont Nou

Întrebări frecvente

1. Cum se plătesc taxele de constituire ale firmei de exercițiu?

Toate taxele ce trebuie platite în firma de exercitiu sunt virtuale, nu se percep bani reali pentru nici o operațiune din cadrul activității. Taxele se achita virtual prin transmiterea către ROCT a foilor de vărsământ cu sumele corespunzătoare.

2. Cum se face înscrierea la târgurile internationale?

Respectând termenul stabilit de centrala străină, firma de exercițiu care dorește să participe la târgul international va trimite la ROCT formularul pentru înscriere.  ROCT va centraliza toate formularele primate si le va trimite organizatorilor târgului. Deci, înscrierea pentru participarea la târgurile internațional se va face prin intermediul ROCT-ului.

3. ROCT organizează deplasarea la târgurile internationale?

NU, centrala  ROCT nu organizează deplasarea la târgurile internationale. Fiecare firmă de exercițiu își va rezerva cazarea, masa și transportul pe cont propriu.

4. Cine poate organiza un târg internațional?

Doar Centrala ROCT este în măsură să organizeze un târg international. Unitățile de învățământ din țară pot organiza numai târguri locale/regionale. ROCT poate oferi consultanță pentru organizarea acestor târguri.

5. Ce înseamnă preluarea firmei de exercițiu?

Preluarea firmei de exercițiu este situația în care o firmă de exercițiu înființată cu mai mult de 2 ani în urmă este preluată de o generație de elevi de clasa a XI-a din aceeași școală.